الشاورما عموما لحمة فراخ سوسيس....بتشويحى بصلة و فص توم(اختيارى)... و بعد كدة فلفل و طماطم (اختيارى).......ملح و فلفل اساسى (لو تحبى الشاورما بنكهة معينة زوديها) .......ممكن اختيارى لو تحبى تزودى صوص صويا ..... بيدى طعم مختلف..........و تزودى الفراخ او السوسيس او اللحمة مقطعة صغيييييير و تسيبيها تستوى على نار هادية و تكونى مغطيه عليها علشان متنشفش منك
خبز التورتيللا:
خبز التورتيللا:
المقادير:
2 كوب دقيق
م ص ملح
4 م زبدة مش مليانة (ممكن زيت ربع كوب او سمن)
2/3 كوب ماء دافى
الطرييقة:
هتحطى الدقيق مع الملح
و هتذوبى الزبدة و تحطيها على الدقيق
ثم تحطى عليها الماية
ثم تحطى عليها الماية
بايديك هتعجنى المقادير كويس لغاية ما يتجانسوا و دة هياخد 10 دقائق
العجينة لازم تكون طرية و لو حسيتى انها ناشفة زودى شوية ماية
هتسبيها ترتاح شوية
هتقسميها ل 8 كور
هتفرديها رفيييع جدا بس على قليل من الدقيق علشان مش عايزنها تنشف
هتسخنى طاسة على نار اعلى من المتوسط و تحطى الخبز لمدة
30 ثانية
لو بعد 30 ثانية ملقتيش بدأ العيش يعمل زى فقعات يبقى عللى النار شوية
و بعد كدة اقلبيهل لمدة 20 ثانية
و بعد كدة اقلبيها مرة اخرى 20 ثانية
و اول ما تطلع حطيها فى طبق و غطى عليها علشان يبقى طرى
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق