مقادير التارت:
كوب دقيق رشة ملح صغيرة جدا و 50 جرام زبدة و 2 م كبيرة سكر و اقل من ربع كوب كاء متلج
بودينج (كاسترد) فاكهة (كيوى خوخ اناناس فراولة ) اللى متوفر ...
جيلى نفس نوع الفاكهة او ما يقرب لها ..او جيلاتين بودر
هتحطى الزبدة فى التلاجة قبل الاستخدام لازم تكون جامدة..
هتحطى الدقيق و الملح فى طبق او على الرخامة و هتقطعى الزبدة بالسكينة قطع صغيرة و نفرك الزبدة بالدقيق حتى تختفى تماما ....هتذوبى السكر فى الماء و تعملى حفرة فى منتصف الدقيق و تبداى تلمى العجينة بايديك .....من غير ما تعجنيها كتيير يا دوبك تلمى العجينة......
المينى تارت انا برصه على طوول
كوب الدقيق عمل 4 مينى تارت كبار
قسمت العجينة الى اربع كور و بدات احط اول كورة فى قالب المينى تارت و فردتها بايديى و رفعتها على الجناب و سيبتهم فى التلاجة ترتاح و تمسك نفسها و ب شووكة خرمت العجينة و دخلتها فرن عالى الحرارة الى متوسطة لمدة تلت ساعة تقريبا ...
جهزت الكاسترد كالمعتاد و قطعت الكيوى و عملت الجيلى بنص مقدار الماء (علشان يكون تقيل و سيبته يبرد ) و اول ما العجينة هدتت حطيت الكاسترد و فوقييه الكيوى و ب م صبيت شوية جيلى اناناس فوق الوش
يدخل التلاجة حين التقديم و بالف هنا و شفا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق