مقادير الكيك ( ممكن انتى تعملى اى سبونج كيك او حتى كيك عادية )...مش عايزنها عالية اوى
3 بيض
نص كوب سكر
تلات اربع كوب دقيق ربع م ملح
عصير ليمونة و بشر الليمون
3 م زبدة
مقادير الكريمة: ( ممكن تستبدليها ب علبة ايس كريم فانيليا )
100 جرام او كوب جبنة كريمى
ظرف جيلاتين بودر 7 جرام (2 م ) (ممكن نستبدله ب جيلى فراولة)
كوب كريمة خفق
م فانيليا
نص كوب سكر
طريقة الكيك :هتضربى البيض كويس جدا و بعد كدة تضيفى السكر و تضربى حتى يتضاعف حجم الخليط و يصبح كالكريمة
ضيفى عصير الليمونة و بشر الليمونة
ثم الدقيق بالتدريج بالتناوب مع الزبدة
بس كدة اخبزيها فى فرن عالى اول ربع ساعة و بعد كدة وطى النار و سيبيها من تلت ل نص ساعة
سيبيها تبرد و تقسيميها اتنين
هتدوبى الجيلاتين فى كريمة الخفق و تترك على جنب..
بالمضرب هتضربى الجبنة و السكر و الفانيليا جيدا ثم ضيفى الكريمة و اضربيهم ...خدى بالك مش كتير علشان الكريمة متتحولش لزبدة)
هنيجى بقى للفراولة هتقطعى الفراولة نصين (على قد ما تقدرى يبقى كلهم طول وحجم واحد) و بالباقى قطعييه قطع صغيرة
فى الصانية جطى نص الكيكة ثم الفراولة على الجوانب ثم الكريمة فى النص و لاتضغطى على الفلراولة اللى فى الجناب كويس علشان تثبت ثم النص التانى للكيك و تغطيها و تدخل التلاجة بالكتير 5 ل 6 ساعات
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق