صوص الكراميل:
1 كوب سكر _ 2 ملعقة ماء - 1 كيس كريم كراميل جاهز- 2 كوب لبن
مقادير الكيكة :
1.1/4 كوب دقيق
- 1 ملعقة طعام بكينج بودر
- 2 بيض كبير او 3 صغيرين
- 1 كوب سكر
- 1/2 كوب زيت
- 1/2 كوب لبن
-2 ملعقة كاكاو
- رشة فانيليا
الطريقة:
اول حاجة نعمل صوص الكراميل
نحط كوب السكر مع معلقتين الماء علي النار لغاية السكر ميتحرق ويغمق ونتركه ليبرد
وبعدين نحط 2 كوب لبن علي النار حتي يسخن وبعدين نحط عليه كيس الكريم كراميل ونقلب ونتركه جانبا
ثم نبدأ في تجهيز الكيكة نضع في الخلاط او في العجانة
البيض مع السكر مع الفانيليا ونضرب وبعدين نحط الزيت واللبن واخر حاجة ننخل الدقيق والكاكاو والبكينج باودرونقلبهم مع بعض ونحطهم علي الخليط السابق ونضرب
وبعدين نجيب الصينية اللي هنخبز فيها ونحط فيها صوص الكراميل ( السكر المحروق ) وبعدين الكراميل وبعدين الكيكة ونحط الصينية اللي فيها الخليط في صينية اكبر بها ماء ساخن كحمام مائى
وطبعا لازم الفرن يكون والع من قبلها وندخلها علي درجة حرارة 180 بتاخد تقريبا ساعة او ساعة وربع حسب فرنك
بعد متطلع تسبيها برة الفرن تهدي شوية وبعدين تدخليها التلاجة وتسبيها لتاني يوم
لو عملاها من بليل وبعدين تطلعيها من التلاجة وتقلبيها في طبق التقديم بجد طعمها وهميييييييييييي
وبألف هنا وشفا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق