المقادير:
2 كوب ارز
2 م سكر
م سمن او زبدة مليانة
كمية من حوايج الفراخ(كبدة و قوانص و قلووب) ....حسب الرغبة حتى لو كمية صغيرة
زبيب و لوز
م ملح و م قرفة ..ربع م جنزبيل ...لو عندك قرنفل طبعا
الطريقة:
هتحطى السكر على النار حتى يصبح لونة دهبى غامق و ليس محرووق
هتضيفى السمنة و اول ما يسخنوا كويس ..تحطى الارز و تقلبيهم خمس دقايق
هتحطى الشربة (اللى عملتيها من الحوايج).... ,
تحطى بقى ملحك و جنزبيلك و قرفتك هههههه
تحطى بقى ملحك و جنزبيلك و قرفتك هههههه
طبعا الشربة مقدار 2 كوب و تحطيها بالحوايج و تكون مغلية ...بس هتسيبى كمية للتقديم -فوق الطبق
انا بحب اضيف زبيب مع الارز .... اختيارى لو تحبى :)
هتحمرى شوية زبيب مع اللوز فى شوية سمن صغيرين و اول ما يتحمروا صفيهم
هتسوى الارز كالمعتاد
و يقدم بالف هنا و شفا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق