المقادير:
كوب سميد
م كبيرة مليانة سمن
م عسل و ربع كوب سكر
و نص كوب لبن رايب و
م ص جدا بيكربونات و م ص بيكنج بودر
الطريقة:
فى بولة ضعى السميد و م السمن و قلبى جيدا حتى يتشرب السميد السمن..
ضيفى باقى المكونات ..
ضيفى اللبن الرايب (اللبن) حتى تحصلى على عجينة ليست يابسة و فى نفس الوقت سايبة
ضيفى باقى المكونات ..
ضيفى اللبن الرايب (اللبن) حتى تحصلى على عجينة ليست يابسة و فى نفس الوقت سايبة
اتركى العجينة ترتاح نص ساعة
غلفى صنية الكب بورق الكب و ادهنيها طحينة (او سمن ) بفرشاه و ضعى مقدار البسبوسة
اتركيها ترتاح 5 دقائق و تكونى طبعا شغلتى الفرن
اتركيها ترتاح 5 دقائق و تكونى طبعا شغلتى الفرن
ضعيها فى الفرن تلت ل نص ساعة او اول ما الجناب تبدا تاخد لون افتحى الشواية او لو الفرن كهرباء يبقى شغلى من فوق بس (فى الفرن الكهرباء اول تلت ساعة من فوق و تحت)
اسقيها بالشربات المحضر مسبقا و الساخن (كوب و نص سكر و كوب ماء و رشة فانيليا و نص ليمونة)
غطيها ب صانية اخرى حتى تبرد و تقدم بالف هنا و شفا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق