المقادير:
- 4 ل 5 حبات كيوى
- باكو جيلى او جيلاتين ( انا استخدمت جيلى اناناس)
- كريم شانتييه ( كوب)
- كسترد(بودينج) 2 كوب
- 100 جرام زبدة (نص كوب)
- 1.5 كوب دقيق
- نص كوب سكر ناعم
- 2 صفار بيضة و فانيليا
الطريقة:
- بتحطي الزبدة اللينة و تضربيها كويس وبعد كدة السكر البدرة
- بعد ما ضربنا الزبدة و السكر كويس هتحطي صفار البيضتين و رشة الفانيليا
- الدقيق حنحطه على مراحل و اول ما تبدأ العجينة تتماسك تلمي العجينة بايديك كويس و تتأكدى ان الدقيق اتجانس مع العجينة
- بتفردي العجينة بايديك في صانية التارت و تدخليها التلاجة ترتاح نص ساعة و خرميها بالشوكة و اهم حتة الجوانب
- هتدخليها الفرن لمدة تلت ساعة تقريبا او اول ما الاطراف تبدأ تتحمر
- و اول ما تبرد تجيبي الكريم باتسيير و تحطيه عليه و تساويه كويس و تبدأي ترصي الكيوي
- هتكونى محضرة الجيلى (المركز)بنص مقداره طبعا مايكونش سخن
- و توزعيه كويس على الكيوى و دخللى التارت التلاجة من اربع لخمس ساعات قبل التقديم
الكريم باتسيير ممكن تعمليه باضافة البودنج للكريم شانتيه و الاتنين يكونوا من التلاجة فا هتعملي الكسترد الجاهز بوضع 2 كوب لبن و م سكر كبيرة و تذوبي الكسترد في ربع كوب ماء او لبن و اول ما اللبن يغلى هتحطي الكسترد مع التقليب حتى يتماسك و يثقل قوامه و اول ما يبرد حطيه فى التلاجة و اعملى الكريم شانتيه زى ما متعودة و حطيهم على بعض و سيبيهم فى التلاجة عند الاستخدام
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق