الأربعاء، 23 ديسمبر 2015

كانيلونى باللحمة المفرومة





طريقة سهلة و بسيطة لعمل الكانيلونى و الكل هيعرف يعمله

غيرى الحشو زى ما تحبى و حسب اللى متوفر عندك

تنفع للاولاد فى المدارس
تنفع فى اعياد الميلاد كمقبلات
تنفع للعزومات
تنفع لكل الاوقات :)


المقادير :
بيضة
ملح و فلفل
كوب حليب
 كوب الا ربع دقيق

الحشو:

عصاج جاهز
فلفل اخضر
درة مسلوقة
جبنة بارميزان


صوص الطماطم:

 2 م ك صلصلة 
2 م ك ماء ساخن
م ك زيت
م ص زعتر
ملح وفلفل



موتزاريلا


نخلط المكونات جيدا و نسخن طاسة و نمسحها بنقطة زيت صعيرة
و نضع معيار يكفى طاسة صغيرة
و نحرك الطاسة بشكل دائرى لتوزيع العجينة جيدا
عند تغير لون الاطراف نقلبها الجهة الاخرى

بعد الانتهاء من حشو الكريب نرصهم فى صانية
تدهن بالصوص
نضع الموتزاريلا
تدخل الفرن لمدة نص ساعة او حتى يحمر الوجه قليلا






هناك تعليق واحد: